Minden amit érdemes tudni a vaporizálásról

Mi az a vaporizálás és milyen jótékony hatásokkal bír?

Biztosan számodra is feltűntek már a menőn kinéző elektronikus cigaretták egy két dohányboltban. Nagy valószínűséggel el is gondolkodtál rajta mi lehet az, hogyan működhet és főképp, hogy miben lehet jobb mint a hagyományos társuk. Bármilyen elektromos, szívható kis szerkezetről legyen szó, gondolunk itt vape pen-ekre, portable (hordozható), vagy asztali vaporizálókra, működési alapelvük ugyanaz. Vaporizálnak, tehát égetés helyett hevítenek, füst helyett belélegezhető gőzt képeznek, amely nagy jelentősséggel bír egészségünk szempontjából.

Milyen anyagokat lehet vaporizálni?

Mint ahogy említettük vaporizálás során, nem keletkezik nyílt láng, nem égetjük (1000 Celsius) a terméket, ellentétben egy alacsonyabb hőmérsékleten (190 – 235 Celsius) hevítjük.  Alacsonyabb hőmérsékleten történő hevítés számos előnnyel jár, de a leg fontosabb mind közül az egészségünkre gyakorolt hatása. A dohány és nikotin alapvetően már a múlté és erősen kötődik a cigarettázáshoz. Vaporizálók megjelenésével, különösen a növényi vaporizálók népszerűvé válásával, lehetőségek tárháza nyílik meg. A klasszikus marihuánától kezdve, a magas CBD tartalmú kender növényeken át a különböző gyógynövényekig bármivel megtöltheted ezeket is kis szerkezeteket. A nyílt láng használata nélkül keletkezett gőz, mentes a durva, káros, olykor kemikáliákban gazdag égéstermékektől, amelyek irritálhatják a tüdőt. Vaporizálás mellett, is képes vagy fenntartani egy egészséges aktív életvitelt. Például vehetjük a hosszútáv futókat, vagy bringásokat. Lehet, hogy csak hobbi vape-es vagy, vagy akár CBD-t vaporizálsz nagy mennyiségben regenerációs céllal, teljesítményed fenntarható, amely a szokványos dohányzás mellett szinte lehetetlen lenne.

Mindenki maga dönti el mit, miért és hogyan szeret a szervezetébe vinni, de tagadhatatlan a kender és más növények jótékony hatása, amely a vaporizálás során még inkább előtérbe kerül. Az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően nagyobb mennyiségben jutunk hozzá a növények gyógyászati összetevőihez, hiszen a túl magas hőmérsékletű égetés során, ezek az anyagok is füstbe mennének. 

Tekintsd meg az Airvape vaporizálókat ITT

Mennyire hatékony a vaporizálás?

Mivel vaporizálás során többé nem égeted el a hasznos és jótékony összetevőket, így egyértelműen egy töményebb koncentrátumhoz jutsz hozzá. Ez annyit jelent, hogy hosszú távon kevesebb növényből többet tudsz hasznosítani, ergo nem csak az egészségedet, hanem a pénztárcádat is kíméled. Ehhez jön még a költsége egy igazan jó növényi vaporizálónak, mint az AirVape, amely elsőre jelentősebbnek tűnhet egy eldobahtó e-cigihez képest, de a kettő tulajdonképpen teljesen összahonlíthatlan. Egy hordózható, tölthető vaporizáló, komoly technológiai háttérrel rendelkezik. Pillanatokat alatt elektronikusan állíthatod a hőmérsékletet, amelyet pontosan tudsz egy kijelzőn követni így biztosan nem zsákbamacskába szippantasz. Teljes kontrollal rendelkezel a vaporizálás során.

Vaporizálás esetén különbséget vehetsz észre a fogyasztott termék ízében is. Míg az égetés során eltűnnek fontos terpének, amelyek a külnböző kender fajták esszenciáját adják és nagy szerepük van a vaporizálás összhatásának élveztében is, addig ezek az égetés során nagyrészt elvesznének.

Egy másik fontos szempont lehet a vaporizálás mellett, hogy nem jár a tipikus dohányos szaggal. Mind ismerjük a cigi szagot, amelyet sokszor magunk sem szeretünk saját ruhánkon, kezünkön, de másoktól is kifejezetten rosszalló pillantásokat kaphatunk, nem is beszélve az előítéletekről, amelyekről jobb nem tudomást venni, de megis léteznek.  Legyen szó cigarettáról, vagy bármi más erősebb növényről a szag beívódhat hajunkba, ruhánkba, férfiak estén a szakállba, de ezek a szagok szinte teljesen leredukálódnak vaporizálás során. Ha kell bekapsz egy rágót és már jó is vagy:)

Következtetés

Ha még mindig nem tetted le a voksod a vaporizálás mellett, összefoglaljuk a pozitívumokat. Bármilyen szárított  gyógynövény vaporizilása sokkal barátibb és hatásosabb a hagyományos dohányzáshoz képest, mert nem veszítesz fontos esszenciákat és nem képződnek káros mellék termékek a hevítés során. Nincs kellemetlen erős szag, amelyet rejtegetned kéne mások elől, és talán a legfontosabb, hogy a valorizálás nem károsítja az egészségedet úgy mint a dohányzás hiszen kvázi csak meleg levegőt lélegzel be, jótékony, természetes, gyógyászati anyagokkal megbolydítva.

Tekintsd meg a legnépszerübb hordozható vaporizálóinkat ITT